top of page

Hoe kies je jouw shootlocatie?

Yesss jullie shoot staat vast, het aftellen kan beginnen! In een vorige blogpost kon je al lezen welke outfits jullie best aantrekken maar nu; de locatie, hoe kies je die?


Veel elementen hebben invloed op het eindresultaat van jullie fotoshoot: het licht, tijdstip van de dag, jullie outfit, de nabewerking én de locatie. Samen met het licht is de locatie de belangrijkste factor die de stijl van de foto's bepaald. Zo gaat een open vlakte een ander effect geven dan een bos of in de stad bijvoorbeeld.


Doorheen de jaren heb ik van enkele plekjes mijn vaste shootlocaties gemaakt maar ik hou er ook van om op ontdekking te gaan en steeds nieuwe plekjes te vinden. Zo is niet elke shoots steeds hetzelfde en blijven jullie foto's ook uniek.


Daarnaast hebben de seizoenen uiteraard effect op de verschillende locaties. Zo gaat een bos in de herfst prachtige resultaten geven door de warme gloed van de verkleurde blaadjes. In de zomer geeft een bos een andere sfeer; minder lichtrijk en veel groen. Daarnaast zijn er in de lente ook veel bloemenveldjes die in bloei komen en de ideale plek voor een magische fotoshoot. In augustus en september staat dan weer de heide prachtig bloei.Bos in de herfst vs in de zomer


Heide/zandvlakte


Bos vs open vlakte
Bloemenveld


Hebben jullie al wat meer een idee van wat jullie mooi vinden? Uiteraard kunnen we ook volledig out of the box gaan voor jullie shoot! Denk maar aan de stad? Smalle, gezellige steegjes, de korenlei in Gent, schattige witte huisjes in een Begijnenhof,... Of liever iets met water? In de zomer kan het zelf IN het water! En wat denk je van gewoon bij jullie thuis? In jullie vertrouwde omgeving in een gezellige huiselijke sfeer.


Stad


Water


Thuis


Hebben jullie als koppel (of als gezin) een speciaal plekje? Waar je elkaar hebt leren kennen of leuke herinneringen aan hebt? Ook dit kunnen we zeker overwegen voor onze fotoshoot!


Ben je er nog steeds niet aan uit? Veel locaties combineren the best of both worlds, denk maar aan het Brakelbos waar je een prachtig bos hebt met een groot stukje heide aan, De Warandeduinen in Wetteren; kleine zandvlaktes, stukjes heide, bos én open vlakte (momenteel mijn favoriete shootlocatie 🤫). Ook de Wijmeersen in Uitbergen stellen nooit teleur tijdens golden hour!


Brakelbos


Warandeduinen


Wijmeers

Uiteraard zijn er ontelbare opties mogelijk en heb ik nog veel mooie plekjes niet ontdekt. Dus zin in iets nieuws? Dan trekken we er samen op uit!


Hopelijk was deze blogpost nuttig voor jullie volgende shoot. Tot dan!Valerie

PS: Jullie mogen mij ook steeds meenemen naar het buitenland 🤩

bottom of page